Scop: Dezvoltarea abilităților de proiectare și implementare a modelului reflexiv – colaborativ (RCL) de instruire.

Informații generale

            Modelul reflexiv – colaborativ de instruire (RCL), dezvoltat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), combină în mod inovativ mai multe concepte pedagogice moderne, precum modele de instruire, aliniere curriculară, rezultate autentice de învățare, învățare colaborativă, învățare reflexivă, indicatori de rezultat al învățării etc. Toate aceste concepte sunt reorganizate într-un sistem coerent de instruire și învățare, încadrabil în paradigma învățământului centrat pe student.

              În acest context, în ultimele luni, echipa CDA a dezvoltat workshopuri specifice pentru fiecare din aceste concepte pedagogice care stau la baza modelului RCL. Au fost pregătite, astfel, următoarele workshopuri: RCL – model de instruire, Autenticitatea rezultatelor învățării, Aliniere curriculară, Experiențe de învățare reflexivă, Experiențe de învățare colaborativă și Stimularea interesului studenților pentru studiu. În perioada septembrie – noiembrie 2023, echipa CDA invită membrii comunității academice a UVT preocupați de modernizarea activităților instructiv – educative să participe la aceste workshopuri.

Pentru a participa la un workshop, trebuie să completați formularul de înscriere, accesând acest link. Cu 7 zile și, respectiv, cu 24 de ore înainte veți primi un email prin care veți fi invitat la eveniment. Înscrierea se face în limita locurilor disponibile, ținând cont de faptul că la fiecare eveniment pot participa maximum 15 persoane. O persoană poate participa la câte workshopuri dorește. Unicul criteriu de selecție este criteriul primul venit, primul servit.

Calendarul general al workshopurilor este prezentat în tabelul de mai jos. Puteți alege oricare din datele de desfășoare a unui workshop. Puteți participa la câte workshopuri doriți, în limita locurilor disponibile, dar numai o singură dată la același workshop. Fiecare workshop este organizat și desfășurat, în mod similar, în trei date diferite.

Pentru descrierea workshopurilor accesați acest document.

Program workshopuri

Formulatul workshopurilor CDA

  • maximum 15 participanți / sesiune de workshop;
  • workshopul este livrat în format RCL – seminar;
  • în fiecare workshop este evidențiată legătura conceptului central al workshopului cu modelul RCL;
  • durata unui workshop este de maximum 3 ore, o oră și jumătate fiind alocată pentru oferirea inputului teoretic și o oră și jumătate pentru realizarea sarcinilor practice;
  • rezultatul autentic vizat prin workshop se finalizează în cadrul workshopului;
  • aplicațiile din cadrul workshopului se realizează la o disciplină reală, denumit disciplină referențial, aleasă de fiecare participant;
  • fiecare participant care finalizează un workshop primește certificatul CDA de participare și 2 puncte de formare CDA (PF-CDA).